Kasih Kami

Daisypath Anniversary tickers

Penyatuan 2 Hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Sunday, August 16, 2015

Pengalaman bersalin 5

Salam...
selepas setahun baru aku sudahkan pengalaman aku bersalin ni..bapak la...hehehe..
Humaira pun 2 tahun 4bulan dah...
ok sambung ye....


.... lepas aku ditolak masuk bilik OT dan dipindahkan ke table bedah...
doktor bagi aku bantal suh peluk sambil duduk...dia cakap nk bius....
tapi serius cakap...aku xsedar pun dia cucuk ke tak...xrasa langsung...
tau-tau je doktor tu test cucuk jarum kat pangkal lengan aku...dia tanya.." sakit X?" aku jawab "sakit"
then...doktor tu cakap... "ok..kita test kat kaki plak..." dia terus cucuk kat peha aku....
aku jawab "X rasa"
doktor tu pun cakap..ok boleh proceed...
nasib bek aku ni rabun kalau x maun aku nampak diorg robek perut aku sbb lampu atas tu memang mcm cermin..aku nampak bayang2 jela... rasa org godek2 perut tapi xrasa akit..
yang paling aku kelakar aku siap marah doktor lelaki yang jaga BP dan heart beat.. mana taknya..
diorng duk diri at tepi kepala aku..borak2 gelak2... (DOktor PEREMPUAN) yang bedah aku...
aku plak duk atas table tu dah menggigil kesejukan..serius..bilik bedah SEJUK GILER.
aku marah "Apsal doktor gelak2?X sejuk ke? ke saya sorang je yang sakit rasa sejuk?"
hahahaha... memang la aku sorang je yg sakit nk besalin..hahaha

....
tetiba doktor lelaki tolak perut aku dari atas,..... doktor perempuan tu tengah keluarkan humaira...
pastu aku dengar "ALHAMDULILLAH..."  "ASSALAMUALAIKUM..." dan terikan tangis bayi...
alhamdulillah...selmat dah lahir puteri aku..walaupun masa nurse tanya aku xbrape nampak jantina masa memula sbb aku ni rabun jauh..dia xbg aku pakai spek plak tuh..mana nak nampak...
doktor perempuan tu cakap "Alhamdulillah...kita jahit ye"
umurnya sehari..macam anak cina oooo
lepas tu nurse bawak baby aku datang duk kat dada...cuba bg susu...tp xbrape nk dapat...then dia cakap.."kita cuba lagi kat wad ye..suami awak ada kat luar x?"
secara keseluruhannya..walaupun ramai yang kutuk hospital kerajaan...
overall aku rasa bersykur...sbb sepanjang aku kat wad..doktor perempuan yang buat VE...
lgipun hospital kuala pilah ramai pelajar nurse..jadi diorg memang slalu tolong...
bersyukur sangat...

TERIMA KASIH KEPADA SELURUH WARGA WAD 10 HTAN DAN DEWAN BERSALIN DAN BILIK BEDAH
JASA KALIAN AKAN KUKENANG....

~~~~ THE END~~~~

hahaha..habis sudah....

Impianku....

Salam...korang penah xset..atau impikan sesuatu?
dulu masa aku kecik2..kitorg susah sangat...yela..aku kan budak FELDA...
masa aku kecik dulu orang Felda ni susah..kalau xde sokongan saudara yang senang skit..memang macam kami la...harapkan getah yang dua, tiga posen sekilo...
jadi masa tu..sedara memang panjang hujung mato je la....
kalau time raya...
memang xpandang la kami ni...
ingat lagi aku tekedek2 nk salam makngah ngan pak uda (abg dan kakak mak aku).. masa tu raya..raya kedua belah mak aku kat kampung memang ada buat kenduri tahlil...
so, kami ni dari palong naik bas...datang ke kenduri tu..
bila nampak abg ngan kakak dia, mak aku suruh g salam.. (biasa la kan..cara ibubapa ajar hormat org tua)
tekedek2 la aku ngan adik ngan kakak aku g nk salam...
tengah kami hulur tangan...dia boleh pusing muka dan badan sambil berkata "Ehhh...orang KL dan sampai"..tecengang2 la kami ni....
pastu...diorg suka ckp..."tu orang rumah rakyat tu..umah taman..mahal rumahnya tu"
hahahah...
mungkin sebab pengalaman masa kecik aku xpenah impikan umah banglo ke apa ke..xpenah berangan nk beli tanah...
tapi aku tekad.. kalau aku dah keje AKU MESTI NAK BELI RUMAH KAT TAMAN PERUMAHAN...
hahaha
lain macam impian aku kan....
korang plak macam mana?
apa impian korang?

Thursday, August 13, 2015

Coming back...

Salam...
*****keluarga kecil kami*****

lama rasanya tak usik blog ni....
gatal2 sangat buat 2 blog..hahaha..
konon2 ni nk private sikit sbb punca bukak blog ni dulu pun sebab masa nk bertunang dulu..
excited nk cerita pasal tunang..kawen...
last2 ni anak dah 2 tahun dah tak terusik plak belog ni..huhu...nk gabung dua dah tak tau guane...
xpo la eh...
insha Allah..
blog ni lebih kepada hidup keluarga kecil kami
keterujaan tu semakin terasa untuk update blog ni..inshaAllah..
bye..bye for now...

Monday, September 1, 2014

Pengalaman bersalin 4

Salam...hahaha..Humaira dah 1 tahun 5 bulan baru nk sambung cite bersalin...xpe la kan...janji...janji aku nk sambung tu aku tepati.....

Ok...
Lepas suami aku bincang dgn dktr...dia tunggu kat luar...sister dah suruh jm pelatih tu "prepare for ot"... Ya Allah....aku masa ty ckp kat dktr..."dktr tanya la suami sy dulu dktr"
"Xpe puan..suami paun dah bagi kebenaran...so...consent form puan saja yg sign" dktr ckp....
Aku pasrah...
Then..Dr nak masukkan tiub keteter..aku tanya xblh ke kalau xmasukkan tiub tu?
"Kalau xnak pasang tiub ni...kami kene potong pundi kencing puan"
Hahaha..lawak plak bila ingat balik...
Bukan apa...sakit wooo....pedih sampai arini aku terasa...
Ok sambung balik....
Then dah siap sume...aku pun ditolak masuk ke dalam bilik OT....
Sampai luar husband n mak aku ada tunggu...
Kalau xsilap aku masa tu dalam pukul 6.25petang...
Sebelum masuk bilik OT...aku ken pindah katil... dan sign satu lagi borang kebenaran yang mana ayatnya ialah:
"Sekiranya berlaku pendarahan, pesakit akan dimasukkan darah dan hendaklah maklum bahawa walaupun drh tersebut sudah melalui pemeriksaan penyakit namun sekiranya berlaku jangkitan, pihak Hospital tidak akan bertanggungjawab..."

Pergghhh ..risau aku..

To be continued.....

Darling Humaira is growing up...

Salam...hari ni cuma nk update gambar darling nurerinahumaira je...
Alhamdulillah...skang ni dah 1 tahun 5 bulan....
Gelagat anak dara aku yg membesar dgn sihat..alhamdulillah....

Last week kene sakit kuku tangan dan mulut...
Ni baru balik...
Alhamdulillah....
Nanti next post nk update pasal humaira demam kuku mulut hari tu...ok..
Salam merdeka!!!

Thursday, January 9, 2014

my darling humaira

Assalamualaikum.......
Permulaan entry for 2014 aku nk masukkan gmbr buah hati pengarang jntung aku n en.suami...
NUR ERINA HUMAIRA
buah hati mama dan ayah
9 bulan sudah usiamu sayang
Seakan baru semalam mama berjuang di dewan bedah
Anak yang menyinari hidup mama dan ayah
NUR ERINA HUMAIRA...
semoga sayang membedar menjadi anak yang bijak   .
Anak yang solehah...
Anak yang yang sihat dan cergas....
Anak yang mentaati dan hormat orang tua. .
Anak yang mendengar kata...
Telatahmu....membahagiakan kami sayang....



Sayang.....
Mama n ayah love u so much...u r our dharkaan....mere jaan.....